Rondleidingen / Stedelijk museum Alkmaar

Netflix

Wat nou als dit schilderij geen schilderij was, maar een still uit een Netflix serie of film. Welke serie of film zou het dan zijn of welk genre zou deze dan hebben en waarom? Of bekijk de portretten eens als filmpersonage. Voor welke rol zou jij het schilderij casten?
Filmscene
Stel je voor dat dit schilderij geen schilderij was, maar still uit een film?

Acteur Sia Cyrroes neemt je mee langs schilderijen die hem opvallen in de collectie van Stedelijk Museum Alkmaar. Hij ziet in dit schilderij een filmscene en vertelt wat er vanuit deze blik te zien is.

Filmpersonages
Acteur Sia Cyrroes ziet in de portretten van Stedelijk Museum Alkmaar filmpersonages. Nieuwsgierig welke? Kijk mee door de ogen van Sia en bekijk kunst eens vanuit een ander perspectief.
Creatieve vergelijkingen
Wat nou als dit schilderij geen schilderij was, maar een liedje... Hoe zou het dan klinken? En waarom? of Wat nou als dit schilderij geen schilderij was, maar een Netflix-serie of film... Welke zou dat dan zijn? En waarom?
Hieronder vind je een aantal rondleidingen op basis van onderwerpen en thema’s. De vloggers in deze digitale rondleidingen worden jouw persoonlijke rondleiders door Stedelijk Museum Alkmaar. Kies een rondleiding en kom langs!

Meer
rondleidingen

Anders Kijken
Fashion & Lifestyle
Alle rondleidingen